Statistikos duomenimis, visiškai sveikų vaikų Lietuvoje dabar yra mažiau nei pusė. Vaikams vis dažniau nustatomos skrandžio ir žarnyno ligos. Lietuvoje daugiau nei trečdalis vaikų maitinasi netaisyklingai. O nesveikai valgydami jie gauna nepakankamai organizmo vystymuisi būtinų gerųjų riebalų. Dažnai manoma, kad vaiko skrandukas kitoks nei suaugusio žmogaus. Tad kodėl norime, kad vaikai valgytų tą patį, ką ir mes? O gal tai visai netiesa ir vaikų skrandis skiriasi tik dydžiu? Kaip yra iš tiesų? Ką turėtų valgyti vaikai, kad būtų sveiki?
Susiję straipsniai
-
Šildantis ir nuo ligų saugantis žiemos maistas
Sušalus mažėja organizmo atsparumas, padidėja tikimybė užsikrėsti įvairiomis ligomis.... -
Kaip pasirūpinti žarnyno mikrobiota?
Net po skanios ir, atrodytų, sveikiausios vakarienės dažnai atsiranda... -
Vanduo – geriausias vasaros gėrimas
Vanduo gyvybiškai svarbus sveikatai, jis yra medžiagų apykaitos pagrindas....